Kaarsenmagie


Een eeuwenoude manier.

 

Kaarsen worden al eeuwen in verschillende rituelen gebruikt om deze extra kracht bij te zetten, te manifesten en los te laten.

Ze brengen je in contact met het element vuur: de kracht van de zon en de energie van het leven.

Kaarslicht alleen zorgt al voor een magische en bijzondere sfeer, je blijft automatisch bij de les en de combinatie van jouw eigen magie samen met die van het vuur creëert de ultieme kracht.

Sommige gewoontes gebruiken we nog in de moderne tijd; 

* Kaarsen uitblazen op een verjaardag 

* Een kaarsje aansteken voor geluk 

* In de kerk een kaars aansteken voor een dierbare.

"Bij kaarsenmagie

zet je de kracht van het vuur

in om jou wensen

het universum in te sturen."

 

Hoe begin je nou met kaarsenmagie?

Je begint met je intentie, wat wens je? Wat wil je loslaten? 

Zorg dat je de ruimte en tijd hebt om je te concentreren en kies de juiste kleur.

Beeld je duidelijk in wat je vraagt van het universum, met halve boodschappen kan zelfs het universum niks 😉

Zie voor je wat je wilt bereiken; Je droombaan, hoe licht je jezelf voelt zonder de last die je wilt loslaten. 

2: Welke kleur kaars kies je?

Kies de kleur van de kaars die past bij jouw doel. Kleuren hebben namelijk allemaal hun eigen trilling en energiefrequentie.

Een kaars die volledig bestaat uit dezelfde kleur werkt het sterkste. Ook is het handig om een kaars te gebruiken die niet te lang brand. Dit kan ervoor zorgen dat je je concentratie verliest je spreuk minder krachtig wordt. 

De kaarsen die Fems Gems verkoopt branden ongeveer 1 uur, welke je genoeg tijd geeft om geconcentreerd te blijven. 

Blaas je kaars niet uit tussendoor, en gebruik altijd een nieuwe kaars. 

 

Rood:

Is een activerende kleur die staat voor kracht, vastberadenheid, voor moed, kracht bij tegenwerking en voor veranderingen in moeilijke omstandigheden. Ook wordt deze kleur gebruikt bij liefde, passie, verlangen, energie, zelfvertrouwen en seksuele potentie

Oranje:

Is een goede kleur voor gezondheid, enthousiasme en vreugde. De kleur wordt ook gebruikt voor persoonlijke vruchtbaarheid of om bijvoorbeeld een project vrucht te laten dragen. Ook bij het vinden van aantrekkingskracht, vriendelijkheid, actie, creativiteit en succes.

Geel:

Staat voor licht en wordt gebruikt voor leren, kennis en inzichten. Ook is dit een goede kleur voor samenwerking, optimisme, duidelijkheid, nieuwsgierigheid en hoop.

Groen:

Wordt gebruikt om succes, geluk, groei, geld en voorspoed aan te trekken. Maar ook voor werk, persoonlijke doelen, stabiliteit, kalmte, evenwicht en betrouwbaarheid.

 

Blauw:

Staat voor wijsheid, vrijheid en vrede. Helpt bij het verleggen van grenzen en zorgt voor vertrouwen en veiligheid. Deze kleur wordt gebruikt bij genezing, reinigen van de ziel, communicatie, inspiratie en rust.

Paars:

Wordt gebruikt bij spirituele groei, ambitie, dromen en het verhogen van capaciteiten. Maar ook bij eigenwaarde, zelfstandigheid, kracht, macht, een hoger plan, genezing en idealisme

Roze:

Wordt gebruikt bij de zachtere aspecten van liefde zoals vriendelijkheid, voor verzoening en harmonie. Voor liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, een open mind en vrouwelijkheid.

Wit:

Is de basiskleur van de kaarsenmagie en staat o.a. voor levenskracht, energie, de start van iets nieuws, spiritualiteit en vreugde. Maar ook voor maanmagie, zuiverheid, reinheid, meditatie, spirituele kracht, bescherming. Wit kan eigenlijk voor alle wensen gebruikt worden omdat het alle kleuren in zich heeft, twijfel je dus: kies dan een witte kaars.

Zwart:

Is de kleur van bescherming en het weghalen of verdrijven van negatieve energie. Maar ook voor healing.


Essentiële olie & Kaarsenmagie

Wat je ook nog kunt doen is de kaars of kaarsen van tevoren met een essentiële olie (eventueel versterkt met gedroogde kruiden) insmeren. Dit wordt zalven genoemd. Het insmeren van de olie is meteen een goede voorbereiding op je ritueel, je kunt tijdens het inwrijven je doel of wens al visualiseren. Kies wel een mengsel van etherische oliën dat past bij het doel dat je wilt bereiken met deze kaarsmagie. Volg hierin je intuïtie of stuur mij een berichtje om je hiermee te helpen.

Let er wel op dat je voor het zalven echte essentiële oliën gebruikt zonder parfum etc. Dit zou het doel verslaan.